ліна костенко конспект уроку

ліна костенко конспект уроку

Конспект уроку для 11 класу.

При розробці використано цікавий матеріал про життя та творчість ліни костенко. Для вчителів, студентів філологічного факультет. Вивчення нового матеріалу.

Портрет ліни костенко, фотовиставка, виставка творів письменниці, епіграф до уроку, хронологічна таблиця, роздатковий матеріал. Організаційний момент. Перевірка наявності учнів та учнівських зошитів. Навчальний посібник містить конспекти всіх уроків української літератури для іі семестру 11 класу - усі уроки української літератури 11 клас іі семестр - урок № 54 - ліна костенко. Особливості індивідуального стилю (філософічність, історизм мислення, традиційність, інтелектуалізм, публіцистичність). Конспект уроку з української літератури для 11 класу ліна костенко. Библиотека материалов. Урок української літератури в 11 класі. Лірика ліни костенко. Я вибрала долю собі сама… мета. Ознайомити учнів із біографічними сторінками життя сучасної поетеси ліни костенко на основі існуючого матеріалу, спогадів, поезій. Допомогти пізнати духовний світ найбільшої української поетеси нашого часу та її справжню громадянську позицію майстра слова. Конспект уроку на тему.

Методична – удосконалення методики організації діяльності студентів на занятті. Дидактична – познайомити студентів з біографією і творчістю ліни костенко. Проаналізувати індивідуальний стиль поетеси, характер її поетичних творів. Поглибити вивчене про віршовий розмір. Українська література. “страшні слова, коли вони мовчать…” – ліричний роздум про значення слова в житті людини, суть мистецтва. Мета уроку урок № 46 ліна костенко. Освітній онлайн - ресурс. Ознайомити старшокласників із життєвим та твор­ чим шляхом ліни костенко; розкрити жанрове й тематичне розмаїття її творчості. Конспект уроку читання тема ” життя і творчість ліни костенко. Матеріал уроку допоможе в цікавій формі ознайомитися з життям та творчісттю лни костенко та іі віршами осінньої тематики. Вікно перегляду документа. Яновська вікторія василівна. Вчитель початкових класів. Павлоградська загальноосвітня школа № 17. Завантажити матеріал. Конспект уроку читання тема «життя і творчість ліни костенко. Завантаження файлу почнеться через. Урок вивчення нового матеріалу, урок - поетична вітальня. Мотивація та виставляння оцінок. Напам ять життя іде і все без коректур, прочит. Надіслано вчителем міжнародного ліцею гранд горецькою і. Предмети > українська література > українська література 11 клас > ліна костенко. Яскравий світ художнього слова поетеси > ліна костенко. Яскравий світ художнього слова поетеси. Вільховецька зош і - ііі ст. (сходинками життя і творчості ліни костенко). З української літератури. Доля нескореної…життя і творчість ліни костенко. Ознайомити учнів із феноменом особистості ліни костенко, з епохою, в якій гартувалася мужність поетеси, належно поцінувати її творчість, захопити учнів життєвим подвигом поета - борця; розвивати навики дослідницької роботи школярів; виховувати в них почуття патріотизму, високої моральності, вчити їх замислюватися над сенсом житт. Скачати з сервера файл. Конспект уроку на тему - ліна костенко. Роман у віршах маруся чурай. історична основа твору, його сюжетна канва. Майстерність автора у змалюванні характерів. Маруся чурай, гриць бобренко, іван іскра, лесь черкес, мандрівний дяк. Трагічні картини важкого минулого українського народу.

Художня вартісність твору.

Формувати навички та уміння аналізу роману у віршах, розкрити характери, проблематику твору; виховувати старшокласників у дусі поваги до минулого та гордості за свій народ, формувати висо. Ліна костенко переконана. Хай буде велика праця душі, муки творчості, аби знайти оте єдине, неповторне слово, яке залишиться в пам’яті й у серцях людей. Висновки й підсумки вчителя. Поезія ліни костенко, українська література. Повернутися на сторінку українська література, шкільна програма. (конспект уроку української літератури в 11 класі). Паламарчук любов любомирівна, вчитель вищої категорії, вчитель - словесник борщівської зош і - ііі ст. Урок - дослідження, урок пошук істини. Кириченко, фото пам’ятника марусі чурай в місті полтаві. Дибенко ольга миколаївна навчальний заклад. Ліцей “нова школа” катеринівської сільської ради кропивницького району кіровоградської області тема. Коротко про письменницю. Уявне, фантастичне і реальне в її поезіях. Ознайомити учнів з основними фактами біографії письменниці, її поезіями; допомогти їм усвідомити ідейно - художній зміст програмового твору, його красу; розвивати творчі здібності учнів, … ліна костенко ввійшла в українську поезію в шістдесяті роки. Але навіть на фоні літератури того часу, що відзначалась ліризмом, гуманізмом, волелюбністю, її поетична муза особливо вирізнялася. Вона м’яка й сувора, глибоко жіноча і на диво мужня, красиво сентиментальна, але аж ніяк не плаксива і не безнадійна. Допомогти учням пізнати розмаїтий світ поезії ліни костенко, особливості її поетичної мови, у якій поєднується високий інтелект, жіноче серце, поетичний темперамент; розвивати навички ідейно - художнього аналізу поезій; виховувати високі духовні ідеали. Урок вивчення нового матеріалу.

Павличка, вислови - цитати. Конспекти уроків, сценарії виховних заходів, підготовка до дпа та зно 2021. Ознайомлення учнів з українською поетесою ліною костенко; ознайомлення з творами поетеси; художнє читання творів; розширення кругозору; поглиблення знань про письменників сучасності. Відео техніка, презентації «а що таке життя. Чи те, що переждалось. Чи все - таки життя – це те, що відбулось. Звучить лагідна музик. Слово вчителя, бесіда, художнє читання поезій, учнівські повідомлення, розгляд фотопортретів. Портрет ліни костенко та її доньки оксани пахльовської, поезії ліни костенко. Хід уроку повідомлення теми, мети, мотивація навчальної діяльності. Поетеса ліні костенко свого часу стала легендою. і погодьтеся, що бути сучасниками легендарної людини – це вже небуденність. Тому урок про неї хотілося б почати рядками марини цвєтаєвої, присвяченими анні ахматовій. « короновані ми тим, що одну з тобою топчем землю, що небо над нами те ж саме.

інтерактивний урок з елементами зовнішнього незалежного тестування та компаративного аналізу.

Наснився мені чудернацький базар. Під небом у чистому полі, для різних людей, для щедрих і скнар, продавалися різні долі. Конспект уроку спрямований для використання його вчителями при вивченні розділу позакласне читання в 11 класі. Знайомить з творчим доробком геніальної поетеси ліни костенко, талановитих письменників полтавщини та харківщини наталією баклай, миколою побеляном, маргаритою козичко, а саме - зразками їх інтимної лірики. Сценарій виховного заходу зустріч двох поколінь. Минуле і сучасне (літературно - музична композиція) можна використовувати при підготовці до уроків в 10 - 11 класів при вивченні творчості лесі українки та ліни костенко, а також при підготовці до предметних тижнів, в позакласній роботі з предмету.

11 клас, професійна освіта, 10 клас. Вивчення нового матеріалу(урок - дослідження) обладнання. Світлини з життя поетеси, книжкова виставка її творів, музичні аудіозаписи, презентація проекту.

Ось ці філософські питання ставить ліна костенко в одному зі своїх віршів. Справді, життя…таїна…поезія життя…доля людська…чи можуть співіснувати разом ці слова. На уроці ми спробуємо дати відповіді на ці питання, а також постараємось розкрити таємниці життя класика української літератури, геніальної поетеси сучасності. План - конспект уроку і. Ржищів – містечко, славне історією. Вплив батька на формування світогляду поетеси. Конспект уроку з англійської мови для 2 класу.

Англійська мова english (unit 5a). Поглибити знання учнів про життя і творчість л. Костенко, розвивати вміння виразно й вдумливо читати поезію, коментувати її, визначати основні моменти, характеризувати образи, розуміти різницю між матеріальним і духовним, висловлювати власні міркування про духовність людини та значення духовного в сучасному житті. Виховувати загальнолюдські цінності, любов до поезії. Робота з дитячою книжкою. Продовжувати ознайомлення учнів із творами ліни костенко; формувати вміння уявляти картини за змістом кожного рядка вірша, помічати в тексті та розуміти слова з переносним значенням.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспект 4 клас множення і ділення круглих чисел на одноцифрове число виду 3600 3 64 000 4

календарні плани 3 клас лесіна

соняшник 5-6 класів 10 гра відповіді

зразок контрольної роботи з англійської мови 6 клас несвіт тема подорож