проект шукачі скарбів корисні копалини рідного краю 3 клас

проект шукачі скарбів корисні копалини рідного краю 3 клас

Конспект на урок природознавство скачати. Перевірити знання учнів про гірські породи та ґрунти; знати назви гірських. Порід та корисних копалин рідного краю; розвивати мислення, пам ять, увагу; виховувати дбайливе ставлення до природи, культуру оформлення письмових. Вивчення нового матеріалу.

Давайте уявимо себе шукачами корисних копалин рідного краю. Перед вами карта нашої області на якій позначені корисні копалини. Подивіться уважно і спробуйте відшукати, де знаходяться родовища кам’яного вугілля. Корисні копалини в рідному краї мультимедійний супровід уроків з курсу “я і україна. Природознавство” 4 клас урок 25 автор саражинська наталія анатоліївна. Різні за розмірами і кольором, гладенькі і шорсткі, камінчики, що нагадують коштовне каміння – дуже приваблюють дітей. Все каміння має різне походження. Деяке утворилось багато років тому під дією води, вітру, льоду, рослин і тварин. Корисні копалини україни (варіант 1) — презентація з географії на порталі gdz4you — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це.

історія рідного краю. Кримськотатарська мова. В україні вдало поєднуються основні групи корисних копалин. Це насамперед паливні корисні копалини, до яких належать вугілля, нафта, газ, горючі сланці, торф. Друга група — рудні, що охоплюють родовища заліза, марганцю, нікелю, титану, урану, хрому, золота. До третьої групи — нерудних — належать кам яна сіль, каолін, вогнетривкі глини, цементна сировина, флюсові вапняки тощо. Розповідь про корисні копалини для дітей. Корисні копалини – це природні багатства, які люди видобувають з глибин землі або з її поверхні і використовують в народному господарстві. Це відомі всім залізна руда, природний газ, нафта, граніт і вапняк і багато інших. Корисні копалини належать до неживої природи. Багато з них утворилися із залишків живих організмів, які були на землі мільйони років тому.

Викопні, їх називають – тому що корисні копалини витягуються з надр землі. Корисні – тому що служать людині, з їх допомогою виготовляють різноманітні необхідні речі, які створюють затишок, забезпеч. Корисні копалини – це … - на які три групи вони поділяються. Горішок знань міцний, та ми не відступимо. Всі таємниці рідного краю. Ми з цікавістю пізнаємо. В україні розвідано 90 видів корисних копалин, які зосереджені майже у 8 тисячах родовищ. Кривий ріг – місто трудової слави. Перегляд фільму про інгзка. Розповіді учнів про видобуток залізної руди та її збагачення батьками учнів класу.

Узагальнення, систематизація знань. Паливні (горючі) корисні копалини. На території україни знаходяться донецький і львівсько - волинський кам яновугільні та дніпровський буровугільний басейни. Донецький басейн у межах україни (великий донбас) займає площу понад 50 тис. Квадратних кілометрів. (тут коксівне, газове вугілля, антрацит. ) донецький басейн залишається одним з основних у вугільній промисловості країни. Запаси вугілля оцінюються в 109, 0 млрд тонн в шарах потужністю 0, 6—1, 2 м. Освоюється західний донбас, розташований на північному сході дніпропетровської області і частково в харківській області. Нині в донбасі розвідано більш як сто ділянок, загальні запаси яких становлять 12 млрд тонн і більше.

їх різноманітність, способи видобування. Робота учасника iv всеукраїнського конкурсу творчий учитель - обдарований учень. як ви гадаєте, чому гірські породи називають природними скарбами, якщо їх так багато. Робота з відеоматеріалом. Прослухайте уважно відеоматеріал, який допоможе нам дізнатись багато чого нового з нашої теми. — дізнайтеся, які корисні копалини добувають у вашому рідному краї. — для чого вам знадобляться знання, отримані на сьогоднішньому уроці. (щоб берегти природні запаси. У відкритих кар єрах. Кар єри у карєрах добувають… торф залізна руда глина пісок граніт вапняк шахта у шахтах добувають. Буре вугілля залізна і марганцева руда кам яна сіль. Які корисні копалини добувають у шахтах. Що видобувають за допомогою свердловин. География - еще материалы к урокам. Презентация климат евразии. Конспект урока вращение земли 6 класс. Презентация экваториальные леса африки. Презентация южный океан. Міні проект корисні копалини запорізької області 3 клас. Цінні у всьому світі корисні копалини - наші. Наступний шедевр навчання дитини - проект (реферат) корисні копалини рідного краю. Батькам наступного корисні копалини рідного краю. Корисні копалини хмельницької тобласті. „шукачі скарбів” (корисні копалини рідного краю). Чому не можна випалювати стерню. „теплиця на моєму підвіконні” (виготовлення моделі теплиці та вирощування рослин з насіння). Ознайомлення з корисними копалинами рідного краю. Загальнокультурна компетентність. Має уявлення про природні ресурси свого рідного краю, усвідомлює їх важливість, знає і шанує народні традиції. Здоров’язбережувальна. Має уявлення про взаємозв’язок організму з природою, свідомо ставиться до власного здоров’я. Усвідомлює свою приналежність до соціально – культурного середовища, здатний екологічно мислити.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспект 4 клас множення і ділення круглих чисел на одноцифрове число виду 3600 3 64 000 4

календарні плани 3 клас лесіна

соняшник 5-6 класів 10 гра відповіді

зразок контрольної роботи з англійської мови 6 клас несвіт тема подорож