розміщення в стільниках кормових запасів

розміщення в стільниках кормових запасів

Ні стільники також щільники. (походження слів неясне.

Вони можуть бути пов язані і з стіл, і з стелити, і з щілина, і з стіна) — листи, утворені чашечками з воску, що їх бджоли й оси роблять для зберігання запасів корму (меду та перги) і вирощування потомства та перебування дорослих комах. Бджолині стільники складаються з шестигранних призматичних чашечок, що розташовані по обидва боки від загальної середньої стінки. Кормова одиниця (корм. ) — одиниця вимірювання загальної поживності кормів. На основі кормових одиниць розраховують норми годівлі сільськогосподарських тварин. Показником поживності кормів може слугувати також величина обмінної енергії, що міститься в них. Схему енергетичного балансу організму тварин, в яку були введені такі поняття як валова (брутто), перетравна, фізіологічно корисна і чиста (нетто) енергія розробив вчений генрі армсбі. Вчений запропонував оцінювати енергетичну поживність кормів. При рясних запасах доброякісного корму сім’ї благополучно переносять зимівлю і добре розвиваються навесні. Згідно зі встановленими нормами, на кожній пасіці в районах півночі, уралу, сибіру і далекого сходу слід заготовлювати на сім’ю бджіл по 28 - 30 кг корму, а у всіх інших районах – не менше 25 кг. Перевірка якості кормових запасів і мед, визначення паді в меді). Заготівля кормового меду в звичайних вуликах полягає в тому, що під час головного взятка відбирають з вулика рамки, приблизно наполовину або трохи більше зайняті запечатаним медом. Важливо також, щоб серед них були рамки з ділянками перги на стільниках. Відібрані рамки зберігають в пасічному будиночку до складання гнізд на зимівлю. Будова і використання гнізда. Сім ї медоносної бджоли споруджують гнізда в дуплах дерев, щілинах скель тощо. В сучасних умовах для них виготовляють вулики, в яких розміщуються стільники, зайняті бджолами, медом, пергою та розплодом. Поза гніздом можуть залишатись порожні стільники для тимчасового зберігання та розширення гнізда. У стільниках розрізняють такі типи комірок. Бджолині, трутневі, маточні, медові та перехідні. Бджоли будують стільники з воску, що виділяється спеціальними залозами, розміщеними в нижній частині черевця на чотирьох останніх стернітах. Співвідношення комірок бджолиних і. Розміщення в гнізді розплоду і запасів корму також має свою закономірність. На стільниках центральної частини гнізда проти льотка (де кращі умови вентиляції) бджоли вирощують розплід, який займає весною 5 - 7, а влітку 12 - 14 стільників. У сусідніх кількох стільниках (по обидва боки) переважно міститься перга. Запаси меду бджоли складають у горизонтальних вуликах збоку, далі від льотка, у вертикальних – угорі гнізда (у верхніх корпусах) окремо від розплоду.

Вивчити розміщення бджолиних і трутневих комірок, розташування розплоду та запасу корму на стільнику (рис. Визначити розмір комірок і види маточників, результати записати в таб. Навчитись визначити запаси корму в бджолиному гнізді, готувати цукровий сирок і кормові добавки та опанувати техніку підгодівлі бджіл. Вибраковування стільників і поповнення гнізда залежність медозбору від розширення гнізда стільни - ками. Розміщення заготовлених влітку стільників на зиму у вулику.

Формування сімей з відводками у вуликах. Роль вентиляції у вуликах і її створення. Сукупність стільників, використовуваних для розміщення бджіл, їхніх кормових запасів і для вирощування розплоду називається гніздом. У просторі між стільниками, але перебуваючи на них (вулички), бджоли проводять все життя, вилітаючи в сприятливу погоду за збором їжі й для звільнення кишечника від екскрементів (для здійснення дефекації). Кожний стільник складається із загального вертикального средостения, по обох сторони якого горизонтально розташовані відкриті комірки. Шари стільників у гнізді розташовуються завжди вертикально. При розміщенні робочих столів з вдт слід дотримувати такі відстані між бічними поверхнями вдт 1, 2 м, відстань від тильної поверхні одного вдт до екрана іншого вдт – 2, 5 м. Робоче місце користувача складається зі столу, крісла і підніжки, які дають змогу зберігати раціональну робочу позу впродовж усього робочого дня (рисунок 2. Конструкція робочого столу має відповідати сучасним вимогам ергономіки і забезпечувати оптимальне розміщення на робочій поверхні використовуваного обладнання (дисплея, клавіатури, принтера) і документів. 78 – організація робочого місця з вдт, еом і пе.

Частка орних земель, сіножатей і пасовищ та кількість кормів, що надходять з них, характеризують структуру кормовиробництва. Відомо, що найбільше землі розорано в лісостепу і степу - відповідно 85 і 82%, на поліссі - 70%. Від польового кормовиробництва в країні надходить понад 90% кормів, з природних кормових угідь - близько 10%, хоч їхня частка в сільськогосподарських угіддях становить 17%. Організація кормової бази. В загальній системі ведення господарства кормова база виступає зв язуючою ланкою між галузями рослинництва і тваринництва. Тому розвиток кормової бази, її ефективність і визначають розвиток галузей рослинництва. Під кормовою базою розуміють склад, кількість і якість кормових ресурсів, систему їх виробництва, заготівлі, зберігання і використання. Зоотехнічну сторону кормової бази характеризують склад і якість кормів. Основна кормова база бджільництва в україні. Основою кормової бази бджільництва в україні є медоносні сільськогосподарські культури, нектарозапас яких становить 59 - 87% від загального обсягу регіону.

В різних зонах країни питома вага цих рослин не однакова. Так, у степовій зоні товарний медозбір, здебільшого зрошування передбачає поповнення запасів вологи в недостатньо зволоже.

Розміщення робочих органів по ширині захвату культиватора проводять згідно з схемами, які є у заводських інструкціях до культиваторів (дві з них наведено на рис. Необхідну схему переносять на розмічальну дошку і на неї наносять повздов - жню середню лінію культиватора, осьові лінії рядків і прийняті захисні зони. хлібні злаки третьої групи зернобобові культури (горох, кормові боби, чина, квасоля, соя, люпин) - рослини довгого і короткого дня, порівняно холодостійкі (крім квасолі і сої), повільно ростуть на початку вегетації, мають озимі і ярі форми, вимог - ливі до вологи, зерно формують з повздовжньою борозенкою, яка проростає одним корінцем. Малюнок – розташування кормових запасів на зиму у вуликах з теплим заносом. При такій збірці в середину гнізда (проти льотка) ставлять найважчі рамки, а по обох сторонах – рамки з меншим вмістом меду.

Малюнок – розміщення корму на зиму в багатокорпусних вуликах, коли корм запасається в бічних стільниках обох корпусів. Роботу по складанню кормового балансу пасіки проводять наступним чином. враховують видовий склад основних медоносів господарства; - визначають розміри посівних площ ентомофільних культур. Знаючи запас меду можна підрахувати ту кількість бджолиних сімей, яку можна тримати на цих медоносах. Річна потреба у кормах однієї сім’ї складає 90 - 120 кг (в залежності від тривалості зимового періоду) – це кормовий мед. Мед в стільниках має назву – стільниковий. Це дуже цінний продукт, в запечатаних комірках він повністю зберігає свої аромат та цінні якості. Крім бджолиного меду є штучний, його виготовляють на підприємствах харчової промисловості з цукру та інших солодких продуктів. Як розмістити кормові запаси в двухкорпусном і багатокорпусних вуликах. Якщо бджоли зимують в двох корпусах двухкорпусного або багатокорпусних вуликів, то основні запаси кормів розміщують у верхньому корпусі. У нижньому залишають відповідно до силою сімей 5 - 7 маломедних рамок. Таке розміщення стільників дає можливість бджолам перейти на бічні стільники з медом. Бджоли добре зимують, мало підмору.

Навесні, після належного розвитку бджолиних сімей, все стільникові рамки ставлять на холодний занос, розширюють гніздо, відновлюючи його за рахунок відновлення штучної вощини. Як досягти кращого розміщення клубу бджіл. Розплід і кормові запаси розміщені в гнізді залежно від того, як розташовані у вулику рамки. Ребром до льотку (холодний занос), плоскістю паралельно льотку (теплий занос). В типовому 12 - рамковому вулику рамки можна розташувати за бажанням бджоляра холодним або теплим заносом. Будування стільників починається згори. Між ними залишається місце, яке називається вуличкою. Ширина вуличок між стільниками (десять - дванадцять міліметрів) якраз в два рази більше середньої висоти бджіл і дозволяє їм, не зачіпаючи одна одну, спиною до спини рухатися по двох поряд розташованих стільниках. При розміщенні рамок у вуликах беруть до уваги природні особливості будови гнізда.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

відповіді дпа 9 клас українська література коваленко михайлова

аудіокниги з англійської мови

навчальне аудіювання тексту 8 клас

використання експертних методів при розслідуванні підпалів