літературний диктант земля кобилянська

літературний диктант земля кобилянська

Літературний диктант земля о. Кобилянська писала мовою (німецькою). Словами « вона погана волошка… чоло волоссям заросло, а очі, як у чортиці або як у голодної собаки. « їй вічно все щось не в смак. Ходить, як та хмара, але на те не дивиться ніхто, ніхто її балакань не слухає. Образи твору, художня майстерність письменниці, українська література. Мотивація навчальної діяльності. Як ви могли переконатися із творів світової літератури, наприклад ф. Достоєвського та інших, із щойно прочитаної повісті о. Кобилянської, врешті - решт, із сучасних кінофільмів, злочин обов’язково буде покараний, і найчастіше це покарання йде через докори сумління самого злочинця, через нещастя з близькими для нього людьми, через відсутність душевного спокою й щастя. Письменниця осуджує злочин як протиправну, ворожу для людини дію, як духовну деградацію особистості, і робить це з великою художньою майстерністю та переконливістю. Ольга кобилянська почала вести щоденник з … років. З лесею українкою кобилянська зустрілася у … році. Важливою подією у житті письменниці була зустріч з однією з найосвіченіших жінок галичини …. (софією окуневською). Творчий шлях кобилянська розпочала новелами, написаними … мовою. В основу сюжету твору лягли справжні події, що мали місце у селі …. За поданою цитатою назвіть літературного героя. Вкажіть, хто про кого сказав. Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали. ірина бояркіна вт, 2013 - 02 - 12 19. Писарюк валентина андріївна учитель української мови та літератури нвк № 1. Кабінет літературного краєзнавства. Сайт мірошник інни олексіївни. Літературне краєзнавство. Ольга кобилянська земля. Горстка хаток притулилася до величного панського лісу.

Добре було б віддати її за михайла, землі якого граничать з докіїними, але михайла мають забрати до армії. Тому треба шукати іншого, хоч михайло дуже подобається докії і своєю вдачею, і вродою, і заможністю. Врешті вибір зупиняється на постаті тодорики. Читати повний текст земля (автор. Кобилянська ольга юліанівна); читати повністю українською онлайн книгу в бібліотеці української літератури. Літературна енциклопедія. Чи він, батько, не знав досі, який в нього був гарний хлопець. Люди говорили, що він йому, старому, з очей витятий, так дуже походив на нього, але він сьому не вірив. Він був дрібної, слабої будови тіла, його лице обросло правдивою щетиною, а михайло був мов образець. і не саме великий, але плечистий і сильний, а з лиця мов у якої дівчини, лише що над устами засіявся вус. Літературний диктант – це такий вид роботи, який дає нам змогу швидко і різнобічно перевірити знання учнів з теми, що вивчається, знання тексту.

Літературні диктанти подібні до тестових завдань, бо також є вправами зворотної дії. Можна одразу ж проконтролювати правильність виконання роботи. Літературні диктанти дають змогу оцінити практично всіх учнів, економно використавши при цьому час. Конспект на урок українська література скачати. На території якої сучасної країни народилася ольга кобилянська. Якою мовою були написані перші твори. Літературні диктанти 10 клас. Літературний диктант за змістом повісті. Описані події відбуваються у селі… 2. Кайдашевих синів звати… 3. Вона замолоду служила у панів і набралася від них трохи панства… 4. Висока на зріст, рівна станом, не дуже тонка, з кремезними ногами, чорними косами, була ніби намальована на білій стіні…. Запитання за зм істом твору.

Назвіть головних дійових осіб повісті. Чи завжди марія та івоніка були багатими. Як батьки ставляться до синів. Ким марія доводиться рахірі. Чи заслуговує він співчуття. Як склалися стосунки михайла та анни. Розкрийте стосунки між савою та рахірою. Що для неї було найдорожче.

Чи по - справжньому її кохав сава. … літературні диктанти 10 клас. Літературний диктант за змістом повісті і. Вона замолоду служила у панів і набралася від них трохи панства…. Якою мовою писала перші твори письменниця. До яких модерністських течій тяжіла авторка. Яка реальна подія лягла в основу твору.

Кобилянська присвятила… 5. Словами « він роботи боїться, йому танець в голові. Зображення трагічної події, що сталася в гуцульській родині хлібороба наприкінці xix ст. Поміркувати над причинами братовбивства, тобто першогріха, зла у світі. Ольга кобилянська — один із перших представників модернізму в українській літературі, до модерністів належать також і. Франко, леся українка, м. Неоромантизм, неокласицизм, символізм, імпресіонізм, експресіонізм, футуризм. У своїй подальшій творчості о. Кобилянська тяжіла до символізму й неоромантизму, пов’язаного з мужнім гуманізмом. Своєму батькові юліанові я. Кобилянському посвячує авторка. Еs ііеgt um uns herumgar mancher abgrund, den dasschicksal grub, doch hier inunserem herzen ist der. Образи твору, художня майстерність письменниці. Допомогти учням усвідомити майстерність письменниці в розкритті різних психологічних типів людей; викликати інтерес до читання художніх творів; розвивати навички порівняння образів, вміння висловлювати власні думки з приводу прочитаного; виховувати здатність до співчуття, прагнення до духовного розвитку обладнання. Портрет письменниці, видання твору теорія літератури. Вічні проблеми, система образів твору, образ - символ, художні засоби. Взяти у нього землю в оренду.

Віддав своє невеличке помешкання у містечку к. Перечитувала і рвала листи від стефана лієвича. З ким таємно була заручена олена ляуфлер. «хто ж буде дома їсти варити, наколи жінка стане до уряду ходити. Рейтинг скороченого переказу — 4. 83 на основі 6 голосів (ваша оцінка —). Земля завжди була темою суперечки у сім’ї, адже батько обіцяв позбавити саву земельної ділянки, якщо той не отямиться і не візьметься за розум. На весіллі михайло запросив анну до танцю, проте саме в той момент стихла музика. Сава займався господарством і думав про брата. Як він йому набрид зі своїми настановами та порадами, вічними заборонами спілкуватися із рахірою — донькою рідної сестри матері та її батьком григорієм. Літературні диктанти – спосіб організації уважного і вдумливого читання твору.

Диктанти можна використовувати на уроках української літератури для формування читацької культури, критичного мислення учнів, навичок самостійного аналізу та аргументованого оцінювання прочитаного, а також для формування читацької компетентності. Аналізувати прозові тексти. Послуговуватися літературознавчими термінами. (психологічна повість). Головна героїня повісті о. Вступне слово вчителя. «її натурі властиві ліризм і музичні настрої. 1) які проблеми піднімає о. Розкрити проблему авторитету й поваги в селі через відношення до землі. 2) назвати прототипів федорчуків та рахіри чункач. Літературні диктанти для учнів 5 класу.

Диктант – такий прийом організації навчальної діяльності на уроці, в процесі якої учні відтворюють письмово сприйнятий ними на слух текст. Він допомагає організувати ритмічну, колективну роботу всього класу.

Нині такий вид роботи відійшов дещо на другий план, бо більшість учителів захопилася тестами для перевірки, актуалізації знань учнів. Диктанти (як певна форма навчальної роботи) традиційно використовують на уроках мови, але доцільно включати їх і в роботу на уроках літератури. Літературні диктанти можна проводити під час будь - якого етапу уроку та бу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспект 4 клас множення і ділення круглих чисел на одноцифрове число виду 3600 3 64 000 4

календарні плани 3 клас лесіна

соняшник 5-6 класів 10 гра відповіді

зразок контрольної роботи з англійської мови 6 клас несвіт тема подорож