презентація на тему срібна доба світової літератури

презентація на тему срібна доба світової літератури

Срібна доба — презентація з світової літератури на порталі gdz4you — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це.

У літературу прийшло нове покоління символістів. Найяскравішими його представниками були андрій бєлий (б. Словосполучення срібне століття – стала історико - культурна метафора, яка виникла в колі російських письменників - емігрантів. Спочатку під явищем срібного століття малась на увазі художня практика не всіх, а лише деяких літературних течій х років. По - перше, тих, у яких основним руслом творчості була поезія; по - друге, тих, що послідовно вступали в плідний діалог з традицією і вважали себе органічною часткою російської культури. Презентація на урок зарубіжна література скачати. Презентація спрямована на те, щоб ознайомити учнів з поняттям срібна доба російської поезії, з її хронологічними межами, з напрямами і течіями даного періоду, з її найяскравішими представниками. Звернути увагу дітей на те, що поняттям срібна доба визначають культуру на рубежі століть в цілому.

Презентація проекту проходила у формі зустрічі в літературні. Маємо надію, що всім гостям буде цікаво потрапити до початку хх століття, побачити і почути видатних поетів, самим прийняти участь у літературних діалогах. До складу груп входять біографи, літературознавці, ілюстратори, редактори відеогазет (відеопрезентацій), декламатори. Рекомендації для творчих групп. Инфоурок › другое ›презентации›“ срібна доба” російської поезії кінець xix – початок xx століття. “ срібна доба” російської поезії кінець xix – початок xx століття. Библиотека материалов. Добавить в избранное.

Підготувала сербіна в. Вчитель світової літератури уманської зош № 11. Початок xx - цікавий час в історії росії. Люди жили на зламі століть і чекали чогось нового, незвіданого. Так почали називати 90 - ті роки xix століття та 10 - ті роки xx століття. Вперше цей термін було запропоновано. Бердяєвим одночасно в еміграції та в росії, але офіційним він став лише в 60 - ті роки xx століття. Срібна доба російської поезії. Найвидатніші представники. Згодом термін став використовуватись для означення всієї художньої, і ширше, всієї духовної культури початку xx ст. Презентація творчого проекту «художні світи російських поетів “срібної доби” в. В викладач світової літератури чернівецького державного комерційного технікумудобровольська в. В викладач світової літератури чернівецького державного комерційного техніку.

Серебряный век) — термін, що вживається в літературознавстві для характеристики межі xix–xx ст. У російській літературі. Частина ренесансу 20 століття. Валерій брюсов, олександр блок, зінаїда гіппіус, дмитро мережковський. Технічні характеристики. Microsoft powerpoint 2007 (49 слайдів). Презентація «священні книги народів світу як пам’ятки світової культури. Microsoft powerpoint 2007 (10 слайдів). Закріплення матеріалу.

Методична розробка відкритого заняття з світової літератури на тему.

Отже, тема нашого уроку.

Розмаїття літературних течій, напрямів та шкіл в російській поезії. іі презентація і групи. Соловйов (філософською основою символізму стала теорія про боголюдину та ідея двосвіту, відповідно до якої земне життя – це лише перекручене відображення потойбічного). З початком першої світової війни рамки єдиної поетичної школи виявилися для них затісними і кожен з акмеїстів пішов своїм шляхом. Про майстрів початку хх століття часто говорять. Вчитель світової літератури. Катеринопільського ліцею. Качур любов михайлівна. Поглибити знання учнів про основні напрямки розвитку та художню своєрідність російської поезії поч. інформаційні пакети, портрети поетів презентація з портретами поетів. Вивчення нового матеріалу.

Хід уроку з дитинства майбутнього поета оточували музика, живопис, література. Перша творча пристрасть пастернака музика. Дивлячись на цю фотографію, важко уявити, що перед нами 13 - річна дівчинка. Зате легко собі уявити що цю здобула собі ранню славу піаністку розалію кауфман на сцені поряд з тим, що захоплюється її грою а. У тому ж 1880 року леоніду пастернаку було вже 18 років. Молоді люди ще не були знайомі. Фотография 17 - летней розалии кауфман сделана в 1884 году в вене за год до знакомства с леонидом пастернако м. А это фотография 23 - летнего вольноопределяющегося артиллериста леони. Презентація до відкритого уроку на тему.

Література кінця хх – початку ххі ст. На шляху до нового відродження. Літературні угруповання. Ознайомити учнів із здобутками сучасної української літератури та найвідомішими її представниками, історією створення і діяльністю літературних угруповань; розвивати пам’ять учнів, логічне мислення, заохочувати до самостійного читання; формувати сучасний погляд на світ і людину в ньому.

Українська література не призначена для читання. її можна цитувати, за неї можна страждати, її можна любити, за неї боротися. Але для читання вона надто болісна, надто консервативна, надто багатомірна, надто елітна. Презентація срібна доба світова література. розвиток аналітичного мислення учнів; - виховання інтересу до творчості письменників, пошани до культурної спадщини. Навчально - виховний. Створіть презентацію на тему.

На початку xx ст видатні твори створюють класики російської літератури. Літературна кав’ярня. Урок із світової літератури. Калатур євгенія миколаївна, учитель світової літератури та російської мови. Черкаська школа в № 2 слов’янського району донецької обл. А класу зош №20 сів ик олександр вчитель. Так був названий період xix. Вечно юный, как сон, сильный тем, что влюблен и в себя, и в других, я. Акмеїзм акмеїзм (від грец. Переплетення документального матеріалу і фантастики, у поезії. 1930) володимир володимирович маяковський народився 19 липеня 1893р. У кутаіській губернії, село багдаді (грузія) в сім ’. “золота доба” римської літератури. Греція і рим загинули для себе, але збереглися для людства. Далі ідуть чотири традиційних епохи — золота, срібна, мідна і залізна, гігантомахія, звиродніння людей і всесвітній потоп, коли на вершині парнасу залишаються тільки девкаліон і пірра, від котрих починається нове людство. До давньої міфологічної історії овідій відносить також смерть піфона від руки аполлона, переслідування дафни аполлоном, міфологію іо, фаетона.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспект 4 клас множення і ділення круглих чисел на одноцифрове число виду 3600 3 64 000 4

календарні плани 3 клас лесіна

соняшник 5-6 класів 10 гра відповіді

зразок контрольної роботи з англійської мови 6 клас несвіт тема подорож