реферат на тему пожежі і вибухи

реферат на тему пожежі і вибухи

Пожежі та вибухи є поширеними надзвичайними подіями в індустріальному суспільстві. Пожежі та хімічні вибухи об єднує те, що в їх основі лежить процес горіння. Причини виникнення пожежі на об єктах економіки. Природні пожежі, особливості лісових і торф яних пожеж. Пожежі, їх види, причини виникнення. Лісові і торф яні пожежі. Творча діяльність людини спрямована на отримання енергії, її накопичення і подальше використання. При цьому можливі випадки неконтрольованого виходу енергії з переходом більш високого енергетичного потенціалу на нижчий рівень. Цей процес обумовлений фізико - хімічними перетвореннями в речовині - потенційний носій енергії. У цьому випадку частина енергії здатна реалізуватися у вигляді вибухів, пожеж і механічних впливів. Очевидно, що ступінь небезпеки промислових та інших техногенних об єктів залежить від кількості потенційної енергії, здатної реалізуватися у вигляді вибухів і (а. Заголовок вступ 3 основна частина 4 пожежі, їх причини і можливі наслідки. 4 основні вражаючі фактори 5 горіння 6 методи гасіння пожеж 6 засоби пожежогасіння 8 пожежна безпека в побуті 9 поведінка людини в даній ситуації 11 долікарська допомога 12 висновки 20 список літератури 21. інші методичні матеріали на урок самоосвіта скачати. Заходи пожежної безпеки. Організація пожежної охорони. Небезпечними факторами пожежі і вибуху, які можуть призвести до травми, отруєння, загибелі або матеріальних збитків є відкритий вогонь, іскри, підвищена температура, токсичні продукти горіння, дим, низький вміст кисню, обвалення будинків і споруд. За стан пожежної безпеки на підприємстві відповідають її керівники, начальники цехів, майстри та інші керівники. На підприємствах існує два види пожежної охорони. Професійна і воєнізована. Воєнізована охорона створюється на об’єктах з підвищеною небезпекою. Пожежонебезпечні об єкти завжди привертають підвищену увагу працівників мнс. Можливий вибух не тільки заподіє шкоду об єктам господарської діяльності, але і здатний забрати життя багатьох людей. Аварії на пожеженебезпечних об єктах відносять до найбільш складним, а для їх локалізації та усунення застосовуються спеціальні технології та особливі засоби. Пожежею прийнято називати запалення, що охоплює певну площу.

В результаті такого спалаху спостерігаються пошкодження матеріальних цінностей, завдають шкоди навколишньому середовищу, виникає загроза втрати. Пожежі в приміщеннях з оргтехнікою становлять особливу небезпеку, бо поєднані з великими матеріальними збитками. Пожежа може виникнути при взаємодії горючих речовин і джерел запалювання. Горючими речовинами є будівельні та опоряджувальні матеріали, пластмасові корпуси техніки, шнури тощо. Джерелами запалювання можуть бути електронні схеми комп’ютерів, принтерів, пристроїв елекроживлення, де внаслідок різних порушень виникає перегрівання елементів, утворюються електричні іскри та дуги, здатні спричинити займання горючих матеріалів. Пожежа — це неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, що поширюється в часі й просторі та створює загрозу життю і здоров’ю людей, призводить до матеріальної шкоди. Щороку в україні виникає близько 60 тис. Пожеж, у яких гинуть та отримують травми понад 5 тис. Пожежна безпека — стан об’єкта, при якому з регламентованою ймовірністю виключається можливість виникнення та розвиток пожежі і впливу на людей її небезпечних факторів, а також забезпечується захист матеріальних цінностей. Під вибухом розуміють процес вивільнення великої кількості енергії в обмеженому об’ємі за короткий інтервалом часу.

В результаті вибуху речовина перетворюється в дуже нагрітий газ із дуже високим тиском. Утворений газ із великою силою діє на навколишнє середовище, викликаючи його рух. Типовими прикладами вибухів є вибухи хімічних вибухових речовин. Пожежа– це неконтрольоване горіння, яке супроводжується знищенням матеріальних цінностей і створює небезпеку для життя людей. Пожежа, погашена у самій початковій стадії розвитку, називається загорянням. Пожежі завдають великої матеріальної шкоди, наприклад, у сша близько 11 млрд доларів на рік. Пожежа - це неконтрольований процес горіння, який завдає матеріального збитку.

Пожежо - і вибухонебезпечність речовин і матеріалів - це сукупність властивостей, яка характеризує їхню здатність до виникнення і поширення горіння. Наслідком горіння залежно від його швидкості й умов протікання можуть бути пожежа (дифузійне горіння) або вибух (дефлаграційне горіння попередньо перемішаної суміші пального з окислювачем). На вугледобувних шахтах у великих аваріях загинуло майже 500 осіб, одна з найбільших аварій, яка забрала життя 63 шахтарів, сталась у 1998 р. Внаслідок аварії на шахті ім. (через вибух метану) на глибині 1200 м загинули 53 гірники. Вибух — надзвичайно швидке перетворення речовини, яке супроводжується миттєвим. В разделе каталог книг находятся ссылки на необходимую литературу.

Последние новости на сайте.

Образование не современно ни в одной стране мира, есть идея. Пользователь скрыл имя, 23 февраля 2013 в 02. В останнє десятиріччя від третини до половини всіх аварій на виробництві пов язано з вибухами технологічних систем та обладнання. Реактори, ємності, трубопроводи тощо. Пожежі на підприємствах можуть виникати також внаслідок ушкодження електропроводки та машин, які перебувають під напругою, опалювальних систем. Характеристика вибуху.

Характеристика пожежі. Використана література. О аварії з викидом радіоактивних речовин в навколишнє середовище; о пожежі та вибухи; о аварії на транспорті та ін. Особливо важкі аварії можуть призвести до катастроф. Пожежа, пожежна небезпека, пожежонебезпечний об’єкт, вибух, вибухонебезпечний об’єкт, спалах, горіння, тління, вибухові речовини, пожежна безпека об єкта, протипожежний режим, ступінь вогнестійкості, шляхи евакуації, система протипожежного захисту.

Загальні положення про пожежну і вибухову небезпеку.

Основні причини виникнення пожеж і вибухів на небезпечних об єктах. Класифікація приміщень з погляду пожежної і вибухової небезпеки. Теми рефератів і доповідей. Практичне використання засобів пожежогасіння. Система пожежного захисту службових приміщень. Причини виникнення пожеж і вибухів на небезпечних об’єктах.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспект 4 клас множення і ділення круглих чисел на одноцифрове число виду 3600 3 64 000 4

календарні плани 3 клас лесіна

час рікою пливе на німецькій мові

противостояние кинг торрент