реферат надзвичайні ситуації та їх класифікація

реферат надзвичайні ситуації та їх класифікація

Реферат - надзвичайні ситуації. Академическая и специальная литература. Безопасность жизнедеятельности и охрана труда. Защита в чрезвычайных ситуациях. Класифікацією небезпек життєдіяльності людства за джерелами походження, на нашу думку, є така, згідно з якою всі небезпеки поділяються на чотири. Природні, техногенні, соціально - політичні та комбіновані. Вказують на те, що небезпеки за своїм походженням належать до трьох. Елементів життєвого середовища, яке оточує людину - природного, техногенного (матеріально - культурного) та соціального. Види надзвичайних ситуацій та їх класифікація. В україні щорічно виникають тисячі тяжких надзвичайних си - туацій природного та техногенного характеру, внаслідок яких гине велика кількість людей, а матеріальні збитки сягають кількох мільярдів гривень. Нині в багатьох областях україни у зв язку з небезпечними природними явищами, аваріями і катастрофами об - становка характеризується як дуже складна. Як свідчить практика (чорнобильська катастрофа; аварії з заги - беллю людей на вугільних шахтах україни; авіаційні катастрофи — ан - 124 під києвом, ан - 24 поблизу міста салоніки в греції та інші) для роботи. — надзвичайні ситуації природного характеру.

Небезпечні геологічні, метеорологічні, гідрологічні морські та прісноводні явища, деградація ґрунтів чи надр, природні пожежі, зміна стану повітряного басейну, інфекційна захворюваність людей, сільськогосподарських тварин, масове ураження сільськогосподарських рослин хворобами чи шкідниками, зміна стану водних ресурсів та біосфери тощо; — надзвичайні ситуації соціально - політичного характеру, пов язані з протиправними діями терористичного і антиконституційного спрямування. Здійснення або реальна загроза терористичного акту (збройний напад, захоплення. Надзвичайна ситуація (нс) — порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об єктах або територіях, спричинене аварією, катастрофою, епідемією, стихійним лихом, епізоотією, епіфітотією, великою пожежею, застосуванням засобів ураження, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат, а також велике зараження людей і тварин. Українське законодавство визначає. «обстановка на окремій території чи суб єкті господарювання на ній або водному об єкті, яка характеризується порушенням. Надзвичайна ситуація (нс) – порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об’єкті або території, спричинене аварією, катастрофою, стихійним лихом чи іншою небезпечною подією, яка призвела (може призвести) до загибелі людей та (або) значних матеріальних втрат. Аварія – це небезпечна подія техногенного характеру, що створює на об’єкті, території або акваторії загрозу для життя і здоров’я людей і призводить до руйнування будівель, споруд, обладнання і транспортних засобів, порушення виробничого або транспортного процесу чи завдає шкоди довкіллю. Класифікація надзвичайних ситуацій, яка запропонована вооз, з доповненнями проф. Класифікація надзвичайних ситуацій. Надзвичайна ситуація це стан при якому внаслідок виникнення джерела чс на об`єкті певної території або акваторії порушуються нормальні умови життя і діяльності людей. Поняття джерела і класифікація надзвичайних ситуацій. Надзвичайні ситуації їх характеристика і класифікація. Надзвичайна ситуація – порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об єкті або території, спричинене аварією, катастрофою, стихійним лихом, епідемією, епізоотією, епіфітотією, великою пожежею, застосуванням засобів ураження чи іншою небезпечною подією, що призвели до загибелі людей та значних матеріальних втрат. Ознакою надзвичайної ситуації є наявність або загроза загибелі людей та тварин, або значне погіршення умов їх життєдіяльності; заподіяння великих економічних збитків, істотне погіршення стану навколишнього природного середовища. Надзвичайна ситуація - це ситуація, що виникла внаслідок аварії, небезпечного природного явища, катастрофи, стихійного чи іншого лиха. Види надзвичайних ситуацій. Нс природнього характеру.

Нс техногенного характеру.

Нс соціального характеру.

Презентація на урок виховна робота скачати. При класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями враховуються. Руйнівну силу техногенних катастроф і стихійних лих у деяких випадках можна порівняти з військовими діями а кількість постраждалих значною мірою залежить від типу, масштабів, місця і темпу розвитку ситуації, особливостей регіону і населених пунктів, що опинились в районі події, об єктів господарської діяльності. Надзвичайна ситуація (нс) - порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об єкті або території, спричинене аварією, катастрофою, стихійним лихом чи іншою небезпечною подією, яка призвела (може призвести) до загибелі людей та (або) значних ма. Реферат - надзвичайні ситуації найти (88 kb. ) доступные файлы (1). Поняття небезпеки та їх класифікація небезпека — це негативна властивість матерії, яка проявляється у здатності її завдавати шкоди певним елементам всесвіту, потенційне джерело шкоди. Якщо мова йде про небезпеку для людини, то це явища, процеси, об єкти, властивості, здатні за певних умов завдавати шкоди здоров ю чи життю людини або системам, що забезпечують життєдіяльність людей. Залежно від конкретних потреб існують різні системи класифікації — за джерелом походження, локалізацією, наслідками, збитками, сферою прояву, структурою, характером впливу на людину тощо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

противостояние кинг торрент

соняшник 5-6 класів 10 гра відповіді

календарно-тематичне планування укр.мова за підручником м.с вашуленко о.в вашуленко

календарне планування 4 клас 2021-2022 навчальний рік українська мова вашуленко за оновленою програмо