мікробіологія практична робота скласти меню і розрахувати вміст хімічних речовин

мікробіологія практична робота скласти меню і розрахувати вміст хімічних речовин

Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для студентів усіх форм навчання за освітньо - професійною програмою. Кожна лабораторна робота розрахована на 4 години. Звіт з кожної лабораторної роботи має бути оформлений на аркушах формату а4 (або в загальному зошиті) і містити наступні відомості. Біохімічна лабораторія обладнана хімічними столами, витяжними шафами, необхідними приладами (фотоелектроколориметрами, спектрофотометром, рн - метрами, технічними і аналітичними терезами, холодильниками, вакуумом - насос і т. ), шафами з посудом і хімічними реактивами. Та виконання самостійної роботи з курсу „основи мікробіології”. Для студентів напряму підготовки. 040106 «екологія, охорона навколишнього середовища. 2) складіть таблицю - схему класифікації хімічних речовин та різних фізичних факторів щодо їхньої бактерицидної (фунгіцидної, баткеріоститичної та фунгістатичної) дії. Мікробіологія — галузь біології, яка досліджує морфологію, фізіологію, біохімію, молекулярну біологію, генетику, екологію різних мікроорганізмів, їхню роль у кругообігу речовин та патології людини, тварин і рослин. До навчальної дисципліни медичної мікробіології відносять також імунологію та медичну паразитологію, яка вивчає гельмінтів і патогенних комах. Основні напрямки досліджень. Робочий зошит містить завдання, що передбачають різні види діяльності учнів. Заповнення схем та таблиць, вставка пропущених слів, описання виконуваних дій, відображення на ілюстраціях та малюнках структурних компонентів та будови лабораторного обладнання та ін. інші методичні матеріали на урок різне скачати. Хімічні розрахунки в середовищі mathcad. Дніпропетровськ видавництво дну.

Навчальний посібник охоплює основні типи хімічних розрахунків та засоби їх реалізації в середовищі сучасної системи комп’ютерної математики mathcad. Розгля - нуто хімічні задачі, розв’язання яких потребує проведення обчислень із застосуванням різноманітних чисельних методів. Наведена велика кількість задач для самостійної ро - боти студентів, які охоплюють найважливіші розділи хімії (фізична, аналітична, коло - їдна, неорганічна хімія). Для студентів хімічних та хіміко - технологічних спеціальностей. Лабораторна робота №1 дослідження фізико - механічних властивостей і. Морфологічних ознак грунту.

Вона в певній мірі дає можливість судити про вміст тих чи інших речовин, а як наслідок - і про родючість грунту.

Потужність горизонтів вимірюється у сантиметрах по внеску.

Верхнього - від поверхні грунту до початку другого горизонту, інших - між границями суміжних гори - зонтів. По кольору грунту судять про його властивості. Вологістю грунту називають кількість води в ньому, вираженої у відсотках до маси абсолютно сухого грунту.

Розрахунок калорійності та хімічного. Практична робота № 1. Мікробіологія та фізіологія. Розрахунок калорійності та хімічного складу страв. Навчитися розраховувати енергетичну цінність та хімічний склад окремих страв. Для кожного з продуктів розрахуйте вміст білків (г), жирів (г), вуглеводів (г), енергетичну цінність (ккал), користуючись посібником химический состав пищевых продуктов. При цьому враховуйте, що в посібнику всі параметри розраховані на 100 г продукту.

Приклад розрахунків 2 бутерброди з маслом. Джем масло вершкове хліб вихід. Практикум з мікробіології. Перелік практичних навичок. Після закінчення роботи всі поживні середовища, прилади і інструменти прибирають на відведені для них місця в лабораторії. Стіл після виконаних робіт протирають дезінфекційним розчином. Для фарбування мазків обладнують спеціальне місце.

Для фарбування використовують фарби, спирт, пісочні годиннки, промивалку з дистильованою водою, ємність із місточком, пінцет, фільтрувальний папір. Мікробіологія молока та молочних продуктів. За багатством та різнорідністю харчових речовин молоко стоїть поза конкуренцією серед інших харчових продуктів. В добовому раціоні людини молоко й молочні продукти заслужено посідають вагоме місце.

Разом з тим ці продукти є прекрасним середовищем для розвитку мікроорганізмів. У складі сухих речовин молока є білки, ліпіди, вуглеводи, мінеральні солі, вітаміни, тобто все те, що необхідно кожному живому організму.

Завдяки своєму хімічному складу молоко є прекрасним середовищем для розвитку мікроорганізмів, в якому вони знаходять потрібну поживу, а достатня кількість води сприяє їхньому швидкому розвитку.

Мікробіологічна промисловість — презентація з біології на порталі gdz4you — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це.

Мікробіологічна промисловість – галузь промисловості, в якій виробничі процеси базуються на мікробіологічному синтезі коштовних продуктів з різних видів нехарчової сировини (вуглеводнів нафти і газу, гідролізату деревини), а також відходів промислової переробки цукрового буряка, кукурудзи, олійних і круп яних культур і т. Випускає білково - вітамінні концентрати, амінокислоти, вітаміни, ферментні препарати, антибіотики, бактерійні і вірусні препарати для захисту рослин від шкідників і хвороб, бактерійні добрива, а також продукти комплексної переробки рослинної сировини — фурфурол, ксиліт і ін. історія мікробіології, корифеї науки, чиї роботи в наш час мають науково - практичне значення. Складіть короткий конспект відповідей по варіанту, який пропонується. Виноградський (1856 - 1953) відкрив явище хемосинтезу, процес нитрифікації, фіксації атмосферного азоту аеробними мікроорганізмами, запровадив метод культивування мікробів на елективних живильних середовищах. При роботі над цим розділом пам’ятайте, що правильне розуміння процесів перетворення вуглецевовмісних речовин має велике практичне значення. Скачать быстро - доклад по теме мікробіологія та санітарія харчових продуктів. Тут найдется полное раскрытие темы - мікробіологія та санітарія харчових продуктів, загружено. Це обумовлено їх підвищеною кислотністю і вмістом антибіотичних речовин, що виробляються деякими молочнокислими бактеріями. Встановлено експериментально (с. Трінько), що види молочнокислих стрептококів (streptococcus lactis, s. Cremoris), вживані у заквасках, надають антагоністичну дію на збудника стафілококової інтоксикації. Оцінка продуктів харчування за їхнім хімічним складом. Навчитися оцінювати продукти харчування за їх хімічним складом і відповідно до цього приймати рішення про їх вживання. Навчитися використовувати знання про енергетичну цінність продуктів харчування для оцінки раціону людини. Кількість поживних речовин має відповідати витратам енергії, яка в свою чергу залежить від віку, статі, фізичного навантаження, яка в свою чергу залежить від віку, статі, фізичного навантаження людини. їжа повинна містити вітаміни, мікроелементи, воду.

Кількість енергії, що необхідна у спокійному стані юнаком 14 - 17 років – 13188 кдж (3150 ккал) на день, дівчатам – 11514 кдж (2750 ккал). Дослідження фізичних і хімічних явищмета. Ознайомитится з прикладами фізичних і хімічних явищ, навчитися розрізняти ці явища. Пробірки, скляна паличка, порцелянова чашка, п. інші завдання дивись тут. Дослідження фізичних і хімічних явищ. Пробірки, скляна паличка, порцелянова чашка, пробіркотримач, спиртівка чи сухе пальне, лабораторний штатив. Мідний купорос, вода, залізні ошурки. Практична робота № 3 «дослідження. Закріпити знання про фізичні та хімічні явища, ознаки хімічних реакцій на конкрет - них прикладах; продовжити формувати навички роботи із хімічними речовинами. Та лабораторним обладнанням; перевірити знання про дотримання правил техніки. Безпеки під час проведення роботи. Задорожний - нова програма. Потреба людини в речовинах і хімічних елементах. До яких наслідків може призвести харчування людини лише картоплею (хоча і в достатній кількості). Розрахунок основного обміну і власної добової витрати енергії, складання харчового раціону.

Складіть індивідуальний розпорядок дня і визначте енергетичні витрати свого організму, виходячи з видів вашої діяльності впродовж дня і їхньої тривалості. Складіть власний добовий раціон харчування виходячи з енергетичної цінності продуктів харчування (див. Установіть, чи відповідають нормі вміст білків, жирів і вуглеводів та калорійність вашого добового харчового раціону.

Практичні заняття з медичної мікробіології, вірусології. Та імунології (модулі 1, 2). Практична робота під 50 зразок протоколу.

Класифікація хімічних речовин, з яких складаються структури клітин єукаріотів та прокаріотів. Назвіть основні частини мікроскопу.

Поясніть хід променів в оптичній частині мікроскопу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

конспект 4 клас множення і ділення круглих чисел на одноцифрове число виду 3600 3 64 000 4

календарні плани 3 клас лесіна

час рікою пливе на німецькій мові

противостояние кинг торрент